Sanatın her dalına ruhu değmiş bir isim Bahattin Atak. Karikatürist, ses sanatçısı. Marangoz bir babanın oğlu. Marangozluğunda estetik bir algı istediğini düşünürsek kendisini sanatçı bir babanın oğlu diyebiliriz. Babasından aldığı elle kendisi de mahalleden çocuklara kızak yaparmış. Soy ismi gibi atak bir kişiliği var diyebiliriz.

Müzik resim aşkı ilkokul yıllarında başlamış. Kuranı kerim dersinde dersin son 10 dakikasında öğretmen kendisine türkü söylettirirmiş. İçindeki farklı yetenekleri farklı öğretmenler keşfetmiş. Çizgi romana da çocukluktan meraklıymış. Çalışmaya başladıktan sonra gazeteye çizmek kendisine ait bir kahramanı oluşturmak istemiş ve istediğini de hayata geçirmiş. Kara Murat’ı ve Battalgazi’yi çizmiş.

Küçük Gezgin dergisinin mimarı kendisi. Her gittiği il ile ilgili çizgi romanlar Küçük Gezgin aracılığıyla çizmiş. Amacının tarihe not düşmek olduğunu söyleyen Atak, telefonun dahi olmadığı dönemde çizgi roman dergicilik yapmaya çalıştıklarını zor süreçlerden geçtiklerini ifade etti.

“Bir şeyleri kovalamadan peşi sıra her şeyin içinde buldum kendimi” dedi. Bu yolculukta da  TRT ile de yolları kesişmiş. Türkülerin hikayelerini sinema filmi olarak çekilirken kendini bu projenin içinde buldu yapım sorumlusu olarak sonrasında oyunculuk da yaptı. Yine TRT’de sözleşmeli sanatçı olarak da çalıştı.

Bir dönem Ferdi Tayfur ile benzerliliği de çok konuşuldu. Gençlikte halleri gerçekten çok benziyor ve bu benzerliğin ötesine geçmiş bir dostlukları da var iki sanatçının.Bu sebepten ötürü Bahattin Atak’ın Tayfur’un ölümünden çok etkilendiğini söylemek mümkün.

Bahatin Atak’ın programcılık tecrübesi de var şöyle ki;Es fm radyoda ve Kanal 26’nın başlangıç döneminde birçok program yapmış.

Kayıplarına rağmen hayat enerjisini yüksek tutmaya çalışan Bahattin bey hala yazmaya çizmeye okumaya devam ediyor. “Hayatta mutlu ettiğin zaman mutlu oluyorsun” bu sebeple “ben vefat ettiğimde cenaze töreninde hoca nasıl bilirdiniz diye sorduğunda arkamdan adam gibi adamdır desinler bana yeter.”diyerek aslında hayatın özetini sundu bize.