Han Yunus ve Cibaliya Hedef Alındı
İsrail ordusu, Ramazan Bayramı’nda da Gazze Şeridi’ni yoğun bombardımana tutarak saldırılarını sürdürüyor. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Han Yunus kentindeki Mikdad ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 4 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı. Abasan el-Kebira bölgesinde en-Neccar ailesine ait bir evin hedef alınmasıyla ise 2 Filistinli öldü. Han Yunus’un merkezinde gece saatlerinde gerçekleşen saldırıda Kemal Muammer isimli Filistinlinin evi vuruldu ve 6 kişi hayatını kaybetti.
Gazze’nin Orta Kesiminde ve Bureyc Kampı’nda Saldırılar
İsrail ordusunun Gazze’nin orta kesiminde yer alan el-Masdar köyünü hedef alması sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya’da ise savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda 2 Filistinli öldü. Bureyc Mülteci Kampı’nda bulunan UNRWA’ya ait bir okulun İsrail ordusuna ait bir drone tarafından vurulması sonucu bir çocuk yaralandı.
Bayramın İlk Gününde 33 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail ordusunun, bayramın birinci gününde gerçekleştirdiği saldırılarda en az 33 Filistinli hayatını kaybetmişti. Saldırılar nedeniyle bölgede insani kriz derinleşirken, sivil altyapının hedef alınması uluslararası tepkilere neden oluyor.