Çağımız dijital çağı.
Bu çağda ebeveyn olmak gerçekten de zor.
Çocuklar artık çok küçük yaşlardan itibaren dijital dünyanın bir parçası haline geliyorlar.
Dijital bağımlılık diye de bir şey ortaya çıktı.
Ebeveynlerin de biraz işine geliyor bu durum.
Çocukların eline veriyorlar cep telefonunu, tableti kendileri biraz olsun rahat ediyorlar.
Bu zararlı mı, faydalı mı tartışılır.
***
Geçtiğimiz günlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çocukların dijital dünyada güvenli ve sağlıklı bir şekilde yol alabilmesi için ebeveynlere yönelik önemli bir konferans düzenledi.
"Dijital Çağda Ebeveyn Olmak" başlığıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, internet kullanımı ve siber güvenlik konularına dikkat çekildi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Hakları Birimi, Bilim Deney Merkezi, Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen konferans, Haller Gençlik Merkezi’nde ilgiyle izlendi.
***
Ebeveynlere, çocuklarının dijital dünyada karşılaşabileceği tehlikelere karşı nasıl daha bilinçli olabilecekleri anlatıldı konferansta, internet güvenliği ve siber zorbalık gibi konular masaya yatırıldı.
SODİGEM Müdürü Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt, Uzman Psikolojik Danışman Berna Gül ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden uzman personel tarafından “Teknolojinin çocuklara olumlu ve olumsuz etkileri, çocuğunuz siber zorbalığa uğruyor ve/veya siber zorbalık yapıyorsa neler yapılmalı? Çocuğunuz teknoloji bağımlısıysa ne yapmalısınız? Mağduriyet yaşamanız halinde ne yapmalısınız?” gibi önemli başlıklar ele alındı.
Dijital çağda ebeveynlerin rolünü güçlendirmek ve çocukları güvenli bir şekilde dijital dünyada büyütmelerine yardımcı olmak amacıyla ebeveynler bu faydalı konferanstan yeni şeyler öğrenerek ayrıldı.