“YENİ PAZARLARIN KAPALI OLMASI GEREKİYOR”

 

Üreticilerin açık pazar alanlarına karşı olduğunu ifade eden Eskişehir Yaş Sebze Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, “71 Evler’de kurulan Pazar yeri ile ilgili sıkıntımız var. Halkın pazar talebi var. Biz pazarcılar ve üreticiler olarak pazaryerinin açılmasına karşı değiliz. Özellikle yeni açılacak pazarların, 2012’den sonra çıkan yönetmeliğe göre kapalı olması gerekiyor. Belediye pazar kurmada ısrarcı, o yönden de sıkıntımız var. Yapılacak pazaryerlerinin kapalı ve insani şartlarda olmasını istiyoruz. Kışın malların bozulmadığı, yazın da yanmayacağı yerler istiyoruz” dedi.

 

“BİZ YILLARDIR KAPALI PAZAR SİSTEMİNİ BEKLİYORUZ”

 

Vatandaşların kendi mahallelerine pazar istediğini, ama kendi sokaklarına istemediğini dile getiren Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yasalar çerçevesinde hem kapalı pazarın yasak olması hem de esnafın iş yapması gündeme alınmalı. Buraya talep olmadı. Emek pazarı ve o alan arasında bin metre mesafe var. Buraya çıkan pazarcının iş yapamayacağı bellidir. Biz yıllardır kapalı pazar sistemini bekliyoruz. Kışın eksi derecelerde sıkıntı çeken esnafa son verilmesi için sokak pazarlarının açılmaması yönündedir bizim şu anki tepkimiz. Esnaf ve üreticinin talep olmaması nedeniyle mağdur olacak. Herkes mahallesine pazar ister, ama kimse kapısının önüne istemez. İki haftadır onların sağlıklı bir şekilde bu pazarı açıp, bizim esnafımızın gitmeme sebebi budur. Kimse tepki veya yönlendirme yapmadı. Biz üreticilerin başkanıysak, onların iyiliği ve çıkarı için plan yapıyoruz. Yoksa kimse kimseyi tehdit etmez.”

 

“HERKES MAHALLESİNE PAZAR İSTİYOR AMA SOKAĞINA İSTEMİYOR”

 

Kent genelinde bulunan bütün açık pazarların kapalı olması gerektiğini söyleyen Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, “Kesinlikle pazar istemiyoruz hiç demedik. Biz sadece sokak pazarlarına karşıyız. Kapalı pazaryeri istiyoruz. Açık pazarların kapatılmasını istiyoruz. 71 Evler’de yaşayanlar bizim vatandaşımız. Biz neden karşı olalım? Herkes mahallesine pazar istiyor, ama sokağına istemiyor. Biz açık pazarlarda çok sıkıntı çekiyoruz. Vatandaş arabasını bırakıp gidiyor ve esnafımız tezgah açmakta zorlanıyor” diye konuştu.  (İHA)