Çalması en zor enstrümanlardan biri olan arp, ortaokullu arpistlerin ellerinden çıkan ezgilerle izleyenleri mest etti.

 2009 yılında, Brezilya’da verdiği bir konserin dönüşünde içinde bulunduğu uçağın Atlas Okyanusu’na düşmesiyle yitirdiğimiz dünyaca ünlü arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun kurduğu ve hocalık yaptığı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Sanat Dalı, bu alanda ülkemizin sayılı okullarının başında geliyor.

Boylarından Büyük Arpa Ses Verdiler 1

Ceren Necipoğlu’nun yetiştirdiği Elif Güngör Sarıkaya’nın öğrencileri olan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Ortaokulu öğrencileri Nil Peri Çalış, Beste Kuntel, Sera Hacıoğlu, Mina Ecrin Günel, Yunus Emre Kampüsü Koray Çalgan Salonu’nda düzenlenen konserde, salonu dolduran izleyicilerin beğenisini topladı. Elif Güngör Sarıkaya rehberliğinde yürüttükleri çalışmaların sonucunda birbirinden farklı eserleri arp enstrümanıyla icra etme şansı yakalayan arpistlerin en küçükleri ortaokul 5, en büyükleriyse 8. sınıf öğrencisi. Her gün düzenli olarak arp çalıştıklarını ifade eden genç arpistler, çalışmaya ilk başladıklarında ellerinin kanayıp su topladığından yakınsalar da öğretmenlerinin yüreklendirmesiyle hiç pes etmemişler. Yaşıtlarının tatil yaptığı günlerde bile okula gelen, hafta sonu, yaz tatili bilmeyen genç arpistlerin hedefi, Eskişehir’den çıktıkları yolculuğu dünyanın en iyi konser salonlarına taşımak.

Müzik sanatı tarihinin en eski çalgılarından olan arp, orkestralarda yalnızca bir tane oluşuyla arpistlere ayrıcalık kazandıran özel bir çalgı. Hayli büyük ve ağır olan arp, özel sesiyle dinleyenleri müziğin büyülü dünyasına çağırıyor.