Atatepe Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kertil Çam Kolonyaları fabrikasında gerçekleştirilen faaliyette öğretmenlerimizi Genel Müdür Erçin Ucal ve eşi Zağnos Paşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özden Cur Ucal karşıladı.

Fabrikanın üretim ve dolum bölümlerini gezen öğretmenlerimize Kertil Çam Kolonyaları Üst Düzey Yöneticisi Himmet Soyak eşlik etti ve üretim süreçlerine yönelik ilgili bilgiler verdi. "1962 yılında Sındırgı'da dedem Himmet Soyak tarafından kurulan Kertil Çam Kolonyaları, kurulduğu günden bu yana Balıkesir için en kaliteli kolonyaları yapmaya devam ediyor. Balıkesir'den başka bir şehre giderken o şehirdekiler bizlerden özellikle kolonya, höşmerim, ayran gibi şehrimiz adına marka olan ürünlerden isterler. Balıkesir bir marka fabrikasıdır. Kolonya, bilirsiniz ki eskiden zenginlik göstergesiydi. Pencerelerin önünde mutlaka kolonya şişesi bulunurdu. Yıllar önce beyaz zambakla başlayan Kertil Çam'ın hikayesi, şu anda yeni nesil kokuların üretimi ile devam ediyor. Geleneksel kokuların yanı sıra yenilikçi kokularımız da müşterilerimizin beğenisine sunuluyor ve yeni tarz kokuların oldukça beğenildiği ile ilgili dönütler alıyoruz. Bu da bizi daha da fazlasını üretmeye teşvik ediyor. Şişe tasarımlarımız için çok sayıda fikir ortaya koyuyoruz. En iyisini yapmak için çok çalışıyoruz. İşimiz alkol ve esans ile ilgili olduğu için hassas ve dikkatli davranmak zorundayız. Koku önemlidir. Hem evimiz hem kendimiz için en iyisini isteriz. Her koku herkes tarafından sevilmez, biz bu yüzden 80 civarında farklı koku üretip piyasaya sunduk. Bu sayı artacak. Kertil Çam ailesi olarak da biz bunu başarmak için çalışıyoruz." diyen Soyak, kolonya ile ilgili doğru bilinen yanlışlara yönelijk açıklamalarda da bulundu:

"Kolonya, saç beyazlatmaz. Kolonyanın kapağı açık kaldığında esansı uçmaz. Beyaz zambak kokusu tende ağır bir koku bırakır fakat evlerde halılara ve perdelere sıkılıp 1 saat sonra odanın kapısı açılırsa mis gibi bir koku gelir burnunuza. "

Üretim tesislerinin gezilmesinin ardından Erçin Bey ve Özden Hanım tarafından Akademide bulunan öğretmenlerimize "Balıkesir Güzeli" isimli kolonya hediye edildi.

Balıkesir'in önde gelen kolonya markalarından olan Kertil Çam Kolonyaları fabrikasında mis kokulu bir etkinlik geçiren öğretmenlerimiz, Balıkesir'in her ürününün daha yakından tanınmasının yerel üretime katkı sağlayacağını, her ilçesinin ayrı bir güzelliğinin olduğunu, edindikleri yeni bilgilerden çok memnun olduklarını ifade ettiler ve Şehir & Kültür Akademisinin çok verimli ilerlediğini dile getirdiler.

Şehir ve Kültür Akademisi kapsamında "Balıkesir Kolonyası: Kolonya Fabrikası Ziyareti" faaliyetinin gerçekleşmesine katkı sunan Akademi Koordinatörü Hilal Şen'e, ev sahipliklerinden dolayı Kertil Çam Kolonyaları Genel Müdürü Erçin Ucal ve eşi Özden Cur Ucal'a ve Üst Düzey Yönetici Himmet Soyak'a teşekkür ederiz.

Kaynak: Bülten