Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin ocak ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.

Verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre sabit kaldı. AB'de ise inşaat üretimi ocakta önceki aya kıyasla yüzde 0,2 düşerken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 arttı.

AB ülkeleri arasında, İtalya inşaat üretiminde yüzde 5,9 ile en fazla artışı sağlarken, Slovenya yüzde 2,4, Macaristan ve Slovakya ise yüzde 1,6 artış kaydetti. En fazla düşüş ise İsveç'te yüzde 6,1, Portekiz'de yüzde 4,1, Fransa'da ise yüzde 3,9 oldu.

Yıllık bazda inşaat üretiminde en yüksek artış Slovenya'da yüzde 10,7, Slovakya'da yüzde 8,5 ve Çekya'da yüzde 8,4 iken, Macaristan'da yüzde 9,6, Fransa'da yüzde 7,1 ve İsveç'te yüzde 6,1 düşüş görüldü.