Almanya Büyükelçiliği ve AB Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle eğitimde bilim faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla yola çıkan Bilim Karavanı, Eskişehir’deki ortaokul öğrencileriyle buluştu. AB Bilim Karavanı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile 20 mayısta Cahit Zarifoğlu Ortaokulu’nda, 21 mayısta ise Gündüzalp Ortaokulu ve Şehit Barış Öztürk Ortaokulu’nda eğitimler gerçekleştirdi.
EĞİTİM HAYATINA KATKI
22 Mayıs Çarşamba günü, Fahri Günay Ortaokulu öğrencileriyle atölye çalışmaları yapan AB Bilim Karavanı’na Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de konuk oldu. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, çocuklara birlikte iş yapmanın önemini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinlikte konuşan ETO Başkanı Güler, AB Bilgi Merkezi sayesinde bugüne kadar çok sayıda eğitim, etkinlik ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, geleceğimiz olan çocukların eğitim hayatına katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
İnovasyon politikaları ile örtüşen “Hayal et, tasarla, üret” yaklaşımıyla çocuklara kendi başlarına üretme kültürü kazandırmayı hedefleyen “AB Bilim Karavanı Şehrimde” projesinin Eskişehir etabı, 23 Mayıs Perşembe Namık Kemal Ortaokulu ve 24 Mayıs Cuma ise Sinan Alağaç Ortaokulu’nda yapacağı etkinlikler ile tamamlanacak.
YENİ NESİL ARAÇLAR
9 metrelik Bilim Karavanı 5 gün boyunca 600’den fazla ortaokul öğrencisine kapılarını açacak. Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel olarak tasarlanmış olan karavanda, aynı anda 15 katılımcı ile atölye çalışması gerçekleştirecek. Bilim Karavanı atölyeleri arasında, Ahşap Tasarım Atölyesi, Robotik-Kodlama Atölyesi, 3B Modelleme & 3B Yazıcı Atölyesi bulunuyor. Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 30’uncu yıldönümüne de dikkat çeken etkinlik, yapay zeka teknolojileri ve uygulamalarının yaygınlaşması, dünya genelinde yapay zeka çağındaki çocuk haklarının geliştirilmesine de odaklanıyor. (HM)