Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı ve Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, yapay zekanın nörolojik hastalıkların tanı ve tedavi süreçlerindeki etkisi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Alzheimer, Parkinson, MS gibi hastalıkların tanısında yapay zekanın %90-95 doğruluk oranına ulaştığını belirten Terzi, bu teknolojinin gelecekte daha geniş kapsamda kullanılabileceğini ifade etti.

"Yapay zekayı hastaların MR, yürüme ve ses analizleriyle eğitiyoruz"
Yapay zeka çalışmalarında hasta verilerini kullanarak daha hassas sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Terzi, "Beyin ve omurilik MR görüntülerini, hastaların ses ve yürüme analizlerini makineye tanıtarak nörolojik hastalıkların tanısında yapay zekayı geliştiriyoruz. Şu an geliştirme aşamasındayız ve %95 doğruluk oranına ulaşabiliyoruz," dedi.

"Yüzlerce hasta kaydı oluşturduk"
MS hastaları için yüzlerce hasta kaydı yaptıklarını belirten Terzi, "Bu veri tabanını kullanarak yapay zekayı geliştiriyoruz. Sadece kendi hastalarımızla çalışıyoruz ve bu süreçte mühendisler, psikologlar, fizyoterapistler gibi farklı uzmanlarla iş birliği yapıyoruz. Hem Amerika hem Avrupa ülkeleriyle ortak projelerimiz devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Terzi, yapay zekanın nörolojik hastalıklarda tanı ve tedavi sürecine sağladığı katkının her geçen gün artacağını belirtti.Yapayzeka

Kaynak: iha