Anadolu Üniversitesi, “Anadolu Üniversitesi Anadolu’nundur” mottosuyla Türkiye’nin her köşesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Eskişehir merkezinde ve tüm ilçelerinde lise öğrencilerine yönelik sosyal medya ve dijital güvenlik eğitimlerini sürdüren Anadolu Üniversitesi SODİGEM, Anadolu’yu karış karış gezmeye devam ediyor. Daha önce Tokat ve Safranbolu’da panel gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi SODİGEM, son olarak İzmir’in Buca ilçesinde panel gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın da katılımlarıyla gerçekleşen “Farklı Yönleriyle Sosyal Ağlar ve Dijital Oyunlar” paneline; Rektör Yardımcısı ve SODİGEM Müdürü Prof. Dr. Levent Eraslan, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, SODİGEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin ve Doç. Dr. Fuat Güllüpınar konuşmacı olarak katıldı.

 

TEKNOLOJİNİN NEGATİF OLUŞUMLARI

 

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Buca Kaymakamı Faik Arıcan, “Bilgi çağında yaşıyoruz. Teknoloji çok güzel bir şey ve her geçen gün gelişiyor. Değişimi engelleyemeyiz. Değişerek gelişeceğiz. Bu değişimi yaşarken de o yeni teknolojinin, toplumumuz üzerindeki negatif oluşumlarını da engellemek görevimizdir. Burada bulunan Anadolu Üniversitesi hocalarımız, bu işin uzmanı olan kişiler. Burada bizimle olan, başta Anadolu Üniversitesi Rektörümüz olmak üzere tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemize de şeref verdiler” diye konuştu.

 

“BU DÜNYANIN DİLİNİ BİLİRSENİZ ALDANMAZSINIZ”

 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ise, “Siz gençlere iyi eğitimler vermek için çalışıyoruz” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Elinizdeki telefonların şarjı olduğu sürece onlara mahkûmsunuz. Hiç hayır demeyen ve bazen çok tehlikeli olabilen bir arkadaşınız var elinizde. Biz SODİGEM’de sosyal medyanın hemen bütün yönleri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, pilot bölge olarak Eskişehir’i belirledik. Eskişehir merkezindeki ve ilçelerindeki liselerin hepsine gidiyoruz. İçlerinde yazılımcı, sosyolog ve eğitimci isimler var. Siz gençler de bundan 10 sene sonra çocuklarımızı idare ediyor olacaksınız ve sizlere bırakacağımız ortam şimdikinden de daha dijital bir ortam olacak. Dolayısıyla bu dünyanın dilini şimdiden öğrenmek çok daha fazla önem taşıyor sizler için. Bu dünyanın dilini bilen, aldanmayacaktır. Bu dili öğrenirken aynı zamanda kendi kimliğimizi de kaybetmememiz gerekiyor. Biz diyoruz ki, o dijital dünyada gezinin, oyun oynayın, platformda arkadaşlarınız olsun ama kimliksiz, şahsiyetsiz olmayın. Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz. Belirli manevi değerleriniz var. Onları kaybetmeden, her şeyin farkında olarak o dünyada yer alın.”