Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Tekiner, 5 yaşında piyano çalmaya başlamış ve zaman zaman üniversitedeki odasında bulunan piyanosunun başına geçerek bilimsel çalışmalarına müzikle mola veriyor.
Tekiner, Eczacılık Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyeliği yapmakta ve aynı zamanda Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanı’dır. Piyano bestelerinden oluşan dört albümü dijital platformlarda dinleyicileriyle buluşuyor.
Henüz çocukluk yıllarında piyano ile tanışan Tekiner, Türk müziği ve Batı müziği arasındaki dengeyi küçük yaşlarda deneyimlemiş. Anne ve babası eczacı olan Tekiner, müzikle ilgili büyük bir tutkuya sahip. Tekiner, bunun yanı sıra tanbur, klasik kemençe ve keman gibi farklı enstrümanları da çalıyor ve besteciliğe olan ilgisini Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde geliştirmiş.
Tekiner, profesyonel bir müzisyen olmasa da müzikle rahatladığını ve akademik çalışmalarındaki zorlandığı anlarda piyanosunun başına geçerek zihinsel olarak rahatladığını belirtiyor. Özellikle akademik çalışmalarında sıkışan noktaları aşarken müziğin kendisine nasıl bir yenilik kattığını ifade ediyor. Öğrencileri de zaman zaman onun piyanosunun sesini duyup gelip ona eşlik ediyorlar.
Beste yaparken motiv ve melodi oluşturmanın heyecan verici olduğunu belirten Tekiner, müziği amacına hizmet etmekten çok, keyif alarak yapmanın önemli olduğunu vurguluyor. Müzik, Tekiner için bir rahatlama aracı olmanın ötesinde, içinden gelen melodileri çalmaktan büyük bir zevk alıyor.
Müziğin onun hayatında bir vazgeçilmez olduğunun altını çizen Tekiner, akademik kariyerinde de müziğin kültürel ve tarihi boyutunu incelemeye devam ediyor.