“Türkiye’de Bir İlk”
Doç. Dr. Bildirici, projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde uygulamanın diğer illerde de yaygınlaştırılabileceğini ifade etti. Engelli Birimi’nin BEBKA Projesi kapsamında 2015 yılında kurulduğunu belirten Bildirici, bugüne kadar 31.341 engelli hastanın taşındığını açıkladı.
Ford Otosan’dan büyük destek
Törende Ford Otosan tarafından hibe edilen 16+1 özel donanımlı engelli aracın teslimi gerçekleştirildi. Araç, sadece engelli bireyler değil, aynı zamanda sağlık kurumlarına ulaşmakta güçlük çeken 80 yaş ve üzeri vatandaşlara da hizmet verecek.
4.463 Hasta Nakli Gerçekleştirildi
MUSAB Birimi’nin 2020 yılından itibaren aktif olarak hizmet verdiğini belirten Bildirici, bu süreçte 4.463 yatağa bağımlı hastanın naklinin gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca, 2024 yılı içerisinde 3.234 engelli bireye ve 1.019 cihaz ve yatağa bağımlı bireye hizmet verildiğini ifade etti.
Sağlıkta Engelsiz Şehir Vizyonu
Proje kapsamında, çağrı merkezine ulaşan engelli bireylerin evlerinden sağlık kurumlarına nakli, muayene ve tedavi süreçlerinin takip edilmesi, ilaç ve tıbbi malzeme temini gibi hizmetler sunuluyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu hizmet modeliyle Eskişehir’in “sağlıkta engelsiz bir şehir” olma yolunda önemli bir adım attığı vurgulandı.
Törenle teslim edildi
Törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan ve Ford Otosan Fabrika Müdürü Namık Kemal Keskin katıldı. Projeye katkı sağlayan isimlere teşekkür plaketi takdim edilerek yeni aracın teslimi yapıldı.
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, bu örnek projeyle dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesini artırmayı, sağlıkta erişilebilirlik ve eşitlik ilkelerini pekiştirmeyi hedefliyor. Proje, Eskişehir’in sağlık hizmetlerindeki kalite çıtasını yükseltirken, Türkiye genelinde örnek bir model oluşturmayı amaçlıyor.