KÜLTÜR & SANAT

Devlet Konservatuarı tarafından “1. Müzikoloji Öğrenci Sempozyumu” gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü tarafından bu sene ilki düzenlenen “Müzikoloji Öğrenci Sempozyumu”, Devlet Konservatuvarı Koral Çalgan Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Sempozyumun açılışına Devlet Konservatuarı Müdür Vekili Prof. Hüseyin Bülent Akdeniz, Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Nuriye Esra Kınıklı Snapper başta olmak üzere çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Prof. Akdeniz: “Sempozyum konservatuvar öğrencilerine bir platform sunuyor”

Sempozyumun açılışında konuşan Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hüseyin Bülent Akdeniz sempozyumda müzik bilimleri alanında bilgi üretiminin önemini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Müzik yalnızca bir sanat dalı değil kültürlerin, toplumların ve bireylerin kimliklerini yansıtan güçlü bir iletişim aracıdır. Müzikolojinin sunduğu geniş bakış açısı sayesinde müziği tarihsel, teorik, kültürel ve teknolojik boyutlarıyla daha derinlemesine anlayabiliyoruz. Bu sempozyum müzikoloji disiplinine ilgi duyan her seviyeden konservatuar ve müzik fakültesi öğrencisine araştırmaları paylaşabilecekleri, tartışabilecekleri ve yeni fikirlerle zenginleştirebilecekleri bir platform sunacaktır.”

Doç. Snapper: “Müzik geçmişten gelen seslerle geleceğe yol alıyor”

Konuşmasında müziğin sadece seslerden oluşmadığını, aynı zamanda bir toplumun, bir kültürün ve bir bireyin yaşamını nasıl şekillendirdiğine dikkat çeken Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Nuriye Esra Kınıklı Snapper, Bir anlamda, müzikolojinin geçmiş ve gelecek, teori ve pratik, bilim ve sanatın kesişim noktasında duran güçlü bir köprü olduğunu inceleyeceğiz. Müzik sadece bireysel bir deneyim değil, toplumsal bir yapı taşı. Hayatın bir parçası ve her birimiz buna etki ediyoruz. Teknoloji ile müzikolojinin buluştuğu noktadaysa bir devrim yaşanıyor. Artık müzik geçmişten gelen seslerle, geleceğe yönelik yeni keşiflere doğru yol alıyor.” ifadelerini kullandı.

Küçük: “Müzik geçmişin izlerini taşıyan bir zaman makinası gibi”

Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü öğrencisi Doğuş Küçük ise sempozyumun açılışında şunları söyledi: “Eski eserleri yeniden canlandırmak, onları orijinal bağlamında anlamak, performans pratiği sayesinde mümkün oluyor. Görüyoruz ki müzikoloji farklı disiplinlerle buluştuğunda yalnızca müziği değil, insanı ve toplumu daha derinlemesine anlamamıza yardımcı oluyor. Kendimizi anlamımıza yardımcı oluyor. Müziğin içindeki bu derin bağlantılar, aslından bizleri birbirimize daha yakınlaştırıyor. Sempozyumumuzun asıl amacı, öğrencilerimizin araştırmalarını paylaşabileceği, tartışabileceği ve birbirinden öğrenebileceği, yeni sorular sorabileceği verimli bir ortam yaratmak.” İki gün boyunca Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında devam eden 1. Müzikoloji Öğrenci Sempozyumu’nda konservatuvar ve müzik fakültesi öğrencileri beş farklı oturumda müzik bilimleri alanındaki bilgi ve araştırmalarını katılımcılarla paylaştı.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }