DEM Parti heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) iki önemli temas yaptı.

Heyet, ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir görüşme gerçekleştirdi. DEM Parti'den Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk, saat 13.30'da Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Sırrı Süreyya Önder, heyet adına yaptığı açıklamada, "Sayın Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş’u, gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgilendirdik ve genel bir değerlendirme yaptık" dedi. Önder ayrıca, bugün ikinci görüşmelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacaklarını belirterek, pazartesi günü CHP, AK Parti ve Meclis’te temsil edilen tüm partileri ziyaret edeceklerini ifade etti. Görüşmelerin ardından kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Görüşme

DEM Parti heyeti, Kurtulmuş ile görüşmenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Görüşme öncesi Bahçeli, heyeti karşıladı ve tokalaşmanın ardından görüşmeye geçildi. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, DEM Parti'li Ahmet Türk, Bahçeli'ye tespih hediye etti.

Ziyaretler Devam Edecek

DEM Parti heyetinin Meclis'teki ziyaretleri, gelecek hafta da devam edecek. Sırrı Süreyya Önder, AK Parti ve CHP ile Meclis’teki diğer partileri ziyaret edeceklerini belirterek, ziyaretlerin tamamlanmasının ardından sürece ilişkin kapsamlı bir açıklama yapılacağını duyurdu.

Bu süreç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim’de yaptığı açıklama ile başlamıştı. Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de konuşsun" diyerek, DEM Parti heyetine İmralı'ya gitme çağrısı yapmıştı. 26 Kasım’da DEM Parti, Adalet Bakanlığı’na başvurarak, Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu.

İmralı Görüşmesi Sonrası

DEM Parti heyeti, 4,5 yıl aradan sonra Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından partiden yapılan açıklamada, sürecin başarısı için en önemli zeminin TBMM olduğu vurgulanmış ve "Türk-Kürt kardeşliğini yeniden güçlendirmek tarihi sorumluluktur" denilmişti.