ESKİŞEHİR

Tüccar memnun, esnaf düşünceli

Anadolu Üniversitesi yeni eğitim öğretim döneminde hibrit eğitim kararı aldığını duyurdu. ETO Başkanı Metin Güler karardan memnun olurken, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen eğitimin tamamen yüz yüze olması gerektiğini savundu.  

Güler, şehir ekonomisini çok yakından ilgilendiren eğitim kararı hakkında görüşmek üzere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ı ziyaret etti. 19 Ağustos Perşembe günü gerçekleşen ziyaret hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, “Tüm şehrimizin de yakından bildiği üzere Eskişehir ekonomisinin ağırlık merkezini oluşturan hizmet sektörümüz pandemi nedeniyle zor zamanlar yaşadı. Üniversitelerimizin pandemi tedbirleri sebebiyle uzaktan eğitim kararı almaları hizmet sektörümüzde işleri çok aksattı. Şehir ekonomisinin neredeyse %50’sini ilgilendiren, binlerce işyerimizin kapandığı ve bir o kadar da iş yerinin kısıtlamalarla faaliyetlerini yürüttüğü bir dönemden geçtik. Halen kapalı olan işletmelerimiz mevcut. Bu dönemde de aynı sorunların yaşanmaması, şehir ekonomisinin ağırlık merkezi olan hizmet sektörünün durma noktasına gelmemesi için üyelerimizin taleplerini, odamızın görüşlerini üniversitelerimize iletmek istedik. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Rektörünü ziyaret ettik” diye konuştu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın planlama dahilinde öğrenimin 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacağını belirttiğini kaydeden Güler, “Rektör bey üniversitelerimizin şehre kattığı değerin bilincinde olduklarının altını çizdi. Anadolu Üniversitesi olarak güz döneminde yüz yüze ve online olmak üzere hibrit yöntemiyle eğitim planladıklarını ifade etti. Bu planlama, hizmet sektöründeki üyelerimizi ziyadesiyle mutlu edecektir. Diğer üniversitelerimizin de bu yönde karar almalarını, öğrencilerin kampüslerimizde ve dolayısıyla Eskişehir’de olacağı bir yöntem belirlemelerini umut ediyorum” dedi. 

‘OLUMSUZ BİR UYGULAMA’

Öte yandan Birlik Başkan Birsen ise, ‘‘Pandemi nedeniyle özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren çok sayıdaki esnaf sanatkarlarımız 20 ay gibi bir dönem uygulanan kısıtlamalar nedeniyle iş yapamamış ve uzun süre kapalı kalmışlardır. Bu durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız umutlarını Eylül ayında başlayacak olan eğitim öğretim dönemini bağlamış bulunmaktadırlar. Esnaf ve sanatkarların ayakta kalabilmeleri için şehrimizde bulunan üç üniversitenin de yüz yüze eğitime başlaması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan Hibrit Eğitim kararı açıklaması mağdur durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız için oldukça olumsuz bir uygulama olacaktır. Şehrimizdeki 3 üniversitenin de  2021-2022 dönemine yüz yüze eğitim şeklinde başlamalarını önemle talep ediyoruz’’ diye konuştu.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }