Koronavirüs dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen söyleşinin bu ayki konukları sevilen şair ve gazeteci Rahmi Emeç ile yazar Hasan Erkek olacak. Koordinatörlüğünü Haydar Ergülen’in yapacağı “Eskişehir’in Rüzgarıyla” adlı söyleşi 19 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de gerçekleşecek. Zoom platformu üzerinden düzenlenecek programa katılmak isteyenler, etkinliğin QR kodunu telefonlarına okutarak ya da ilgili linke tıklayarak söyleşiyi izleyebilecek. QR kodu ve program linkine “www.tepebasi.bel.tr/etkinlikler.asp” web adresinden ulaşılabilecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlik, Tepebaşı Belediyesi’nin, “tepebasibld” adlı Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanacak.
RAHMİ EMEÇ KİMDİR?
Şair ve gazeteci olan Rahmi Emeç, 1959 yılında Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Ticaret Lisesi'nde okudu. Eskişehir’deki yerel gazeteler; İstikbal, Sakarya, 2 Eylül, Eskişehir 2000’de çalıştı. Eskişehir’de Sonhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yayın Danışmanı olarak çalıştı. Milliyet Haber Ajansı ve Hürriyet Haber Ajansı Eskişehir bürolarında uzun yıllar görev yaptı. Gerçek Dergisi, Emek Gazetesi ve Evrensel Gazetesi’nin Eskişehir temsilcisi olarak görev aldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi’nin 2002-2006 yıllarında şube başkanı görevini yürüttü. Edebiyata öykü ile başladı, sonraki yıllarda şiire yöneldi. İlk öyküsü, Eskişehir'de çıkan Anadolu'da Sanat Dergisi’nde çıktı. Şiire 70'li yılların sonlarında başladı. Şiirleri; Edebiyat-81, Yarın, Dönemeç, Evrensel Kültür, Kıyı, Damar, Şiir Ülkesi, Güzel Yazılar, Yazılıkaya, Yasak Meyve, Varlık gibi kültür sanat dergilerinde yer aldı. Eskişehir'de Haydar Ergülen ve Erol Büyükmeriç ile birlikte Yazılıkaya Şiir Yaprağı'nı 7 yıl süreyle çıkardı.
HASAN ERKEK KİMDİR?
1970 tarihinde Adıyaman'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. 1994 yılında yüksek lisans, 1999 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1991 yılında Anadolu Üniversitesi Konservatuvarında araştırma görevlisi olarak çalışan yazar, 2001 yılında yardımcı doçent öğretim üyesi olarak görevine devam etmiştir. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı ve Tiyatro Oyunculuğu Ana Sanat Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Şiir ve yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmıştır. 1989 yılında Üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olduğu esnada yazdığı "Bedel" isimli radyo tiyatro oyunu TRT Radyo Tiyatrosu olarak yayımlanmış ve bu oyunla TRT Radyo Tiyatrosu ödülünü kazanmıştır. Bugüne kadar yazdığı 20 kitabı bulunmaktadır.