Sosyal belediyeci 'kapalı durak'

Eskişehir'in yerel yönetiminin dilinden düşürmediği birkaç kavramdan en önemlisi... 
'Sosyal Belediyecilik'
Peki nedir sosyal belediyecilik?
Belediye, sosyal hizmetler sunarken toplumun dezavantajlı gruplarına örneğin; yaşlılara, engellilere, çocuklara, kadınlara ve düşük gelirli bireylere yönelik projeler geliştirebilir. Bu projeler, bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamayı ve toplumda eşitsizlikleri azaltmayı hedefler. Bu anlayış, yerel yönetimlerin aynı zamanda toplumsal refahı artırmak için kapsamlı sosyal hizmetler sunan bir aktör olarak rol almasını öngörür. Sosyal belediyecilik, halkın ihtiyaçlarına duyarlı, katılımcı ve adil bir yönetim anlayışı benimser.
Şimdi gelelim Eskişehir'deki sosyal belediyeciliğin nerede eksik kaldığına...
Merkez nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve çoğunluğun toplu taşıma kullandığı güzel şehrimizin, açık otobüs ve tramvay duraklarında yazın kan ter içinde kalırken kışın ise kirpiklerimizin ucuna kadar donuyoruz. Ulaşım araçlarını dakikalarca beklerken bir de işin içine bahsettiğim zorlu hava koşulları girince dakikalar sanki saatlere dönüşüyor. 
Fakat ya duraklarımız kapalı olsaydı? Yurt dışındaki örnekleri bir kenara bırakın ülkemizde hatta komşu il ve ilçelerde bile misaline rastlıyorsunuz artık. Tramvayların saatleri uzatıldı biliyorsunuz ama kimsenin gecenin bir yarısı soğuktan titreye titreye evine gitmeye çalışmasını istemeyiz. İstemiyoruz.
Bir başlangıç olması açısından en azından balık istifi gibi beklemek zorunda olduğumuz duraklarda bu projenin aktif hale gelmesi gerek. Şimdi savunma argümanı olarak neler kullanılacağından da bahsedelim ki yazımızda bu söylemleri daha gerçekleşmeden çürütmüş olalım. 
'Eee Aybüke yapalım tamam da hangi bütçeyle?' diyeceksiniz. Durun siz söylemeden ben açıklayayım:
Yapılan kapalı durakların sağına, soluna, içine, tepesine koyulacak reklam gelirleriyle... Çünkü durağa girilmesine gerek kalmadan da dikkat çeken bu reklam alanları için talep beklenenden çok olacaktır. Böylece kapalı duraklar hem halka faydalı olurken hem de düzenli bir gelir sağlayarak kendi geçimini sağlayacak.
Bakın, kapalı durak bile sosyal belediyeci oldu.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }