OEDAŞ ve sosyal sorumluluk

Kısa adıyla OEDAŞ yani Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi.

Eskişehir ile birlikte Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerinin de elektrik dağıtım hizmetini yürütüyor.

Kendi işlerinin yanında yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle de hizmet verdikleri illerde hayata dokunuyorlar.

OEDAŞ’ı sosyal hayatta sıklıkla görmek mümkün.

Özel bir şirket olan bu kuruluş, sadece insanların ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor.

Bir süredir can dostlar ile ilgili projeler de yürütüyorlar.

***

Uluslararası iki ödüle sahip Can Dostlar projesinin kaynağı da sahada çalışan elemanları.

Sokak hayvanlarının yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak üzere Can Dostlar sosyal sorumluluk projesini yürüten OEDAŞ, Dünya Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla hizmet verdiği beş ildeki İl Müdürlüklerini ziyaret eden vatandaşlara birer paket mama hediye etti. OEDAŞ çalışanları ise bulundukları illerde sokak hayvanları için besleme etkinliği düzenledi. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, projenin başladığı 2021 yılından bu yana 10 tonu aşkın mama dağıtımı gerçekleştirdiklerini, yerel yönetim iş birlikleriyle açılan tedavi odalarında ise 3 binden fazla kısırlaştırma operasyonu ve 5 binden fazla hayvanın tedavisinin yapıldığını söyledi.

***

Yukarıda da belirttiğim gibi bu projenin kaynağı saha çalışanları

Direktör Muzaffer Yalçın, bu konuyu şöyle anlatıyor.

“Can Dostlar, pandemi dönemindeki kısıtlamalarda sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını fark eden saha çalışanlarımızın önerisiyle hayata geçirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesi. İlk etapta besleme ile başlayan projemiz, zaman içerisinde STK ve yerel yönetimlerin de desteğiyle hızla büyüdü. Şu anda sokak hayvanlarının beslenme, barınma, kısırlaştırma, bakım ve tedavi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. HAYTAP ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz projemiz ile bu zaman kadar 10 tonu aşkın mama dağıtımı gerçekleştirdik. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Afyonkarahisar Belediyesi’ne ise tıbbi cihaz desteğinde bulunarak tedavi odaları açılmasını sağladık. Bu zamana kadar bu iki tedavi odasında 3 binden fazla kısırlaştırma operasyonu yapıldı, beş binden fazla sokak hayvanının ameliyat ve diğer tedavileri gerçekleştirildi. Ayrıca eski direkler gibi hurdaya çıkan malzemelerimizi de dönüştürerek sokak hayvanları için kulübeler yaptık. Tüm bu çalışmaları okullardaki seminerlerden şehirlerimizde düzenlenen etkinliklere kadar içinde yer aldığımız her buluşmada anlatıyor, farkındalığı artırmak için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İl Müdürlüklerimizde mama paketi hediye etmemiz de tüketicilerimiz tarafından yine ilgi ve takdirle karşılandı. Kendilerine ilgileri ve duyarlılıkları için teşekkür ederiz.”

***

Sokak hayvanları ile ilgili çok sayıda kuruluşumuz çeşitli çalışmalar yapıyor.

Ancak yine de özellikle başıboş köpeklerin önüne bir türlü geçilemiyor.

Çünkü Eskişehir’e çevreden çok sayıda hayvan getirilip bırakılıyor. Hayvan sever kuruluşlar ne kadar çalışma yapsa da sanki yapılmamış gibi görülüyor.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }