EKONOMİ

Erbil'de 1064 Türk firması faaliyet yürütüyor

Türk iş heyeti, Erbil'de IKBY yetkilileriyle bir araya gelerek ticaret ve iş birliği konularını ele aldı. Bölgedeki Türk şirketlerine destek vurgulandı.

Türkiye-Irak İş Dünyası Erbil’de Buluştu

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği heyeti, Erbil Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Gerçekleştirilen toplantıya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı ile Ticaret ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri, Erbil Valisi Ümit Hoşnav, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu yetkilileri ve iş insanları katıldı.

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kamaran Salih, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin yüzde 25’inin IKBY ile gerçekleştiğini belirterek, Erbil’de faaliyet gösteren Türk şirketlerinin sayısının 1064 olduğunu ifade etti. Salih, Türk heyetinden bölgedeki şirketlere kolaylık sağlamalarını talep ettiklerini dile getirerek, Mersin Limanı’ndan Irak’a yapılan sevkiyatların iki ülke ekonomisi için de büyük fayda sağladığını vurguladı.

Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise ziyaretin ve kurulan ilişkilerin önemine dikkat çekerek, "Biz de ticarete verilen önemi destekliyoruz. Şüphesiz bölge hükümetinin tüm kademelerinin Türkiye ile iyi ilişkileri var." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Türkiye ve IKBY arasındaki ekonomik iş birliğinin artırılması, ticaretin daha verimli hale getirilmesi ve lojistik alanındaki fırsatlar ele alındı.c

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }