Sağlık alanında çalışanların, eczacıların maruz kaldığı şiddet olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, Odunpazarı’nda 25 Temmuz’da genç bir yardımcı eczacının sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığını hatırlattı. Çelik, “Şiddet olayları eczanelerde artmaya başladı. Şiddet olayları sistematik olarak artıyor. Yetkileri bu konuda göreve davet ediyorum. Şiddetle daha etkin mücadele edilmeli ve caydırıcı cezalar bir an önce devreye alınmalıdır. Bununla ilgili bir proje üzerindeyiz. Emniyet Müdürlüğü ile görüşme yapıyoruz. Eskişehir’de yaşanan olayları önlemek adına bir projemiz var, şu anda çalışmaları sürüyor. Genelde yeşil kırmızı olarak tabir ettiğimiz uyuşturucu ilaçlar noktasında eczaneler sorun yaşıyor. Bunu vatandaş uygun reçetelerle almak istiyor” dedi.
‘GÜNAH KEÇİSİ SEÇİLİYORUZ’
Eczacılara yapılan vergi denetimleri ile ilgili de konuşan Çelik, yapılan denetimlerin şiddetin farklı türü olduğunu savundu. Çelik, “Maliye Bakanı’nın vergide adalet açıklamasından sonra biz de umutlanmıştık. Bu denetimlere direkt eczanelerden başladılar. Biz eczaneler denetlenmesin demiyoruz. Her zaman eczacılar günah keçisi seçiliyor. Kamuoyunun önüne eczacılar atılıyor. Eczanelerde vergide usulsüzlük varmış gibi bir hava yaratılıyor. Biz buna karşıyız” diye konuştu.
‘UYGULANAN MOBİNG İZAHI YOKTUR’
Kendilerinin Türkiye’nin her yerinde 7 gün 24 saat prensibiyle kamu hizmeti verdiğinin altını çizen Çelik, Eczacıların bütün ürünlerini Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı depolardan faturalı olarak temin ettiğine vurgu yaptı. Çelik, “Eczanelere mobing uygulanmasını anlamsız buluyorum. Bizim eczanelerde yaptığımız her türlü satışın izahı vardır. Uygulanan mobing izahı yoktur. Bu kamu tarafından yapılan bir şiddettir” sözlerini kaydetti.