TÜRKİYE

Eczacı Tekiner’in Piyano Albümleri Dijitalde Dinleyicilerle Buluşuyor

Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi ve Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanı olan Tekiner, müzikle olan tutkusunu piyano besteleriyle dijital platformlara taşıdı.

Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyesi, aynı zamanda Dünya Eczacılık Tarihi Birliği Başkanı olan 42 yaşındaki Tekiner, piyano bestelerinden oluşan 4 albümünü dijital platformlarda müzikseverlerle buluşturdu. Anne ve babası eczacı olan Tekiner, müzikle tanıştığı ilk yıllardan itibaren piyano başta olmak üzere pek çok enstrümanı çalmayı öğrenerek bestecilik yolculuğuna adım attı.

Tekiner, müziğe 5 yaşında evlerinde bulunan piyano ile başladığını ve bu alanda eğitim aldığını belirtti. Annesinin İstanbul Devlet Türk Müziği Korosu’nda koristlik yaptığını ve evlerinde Türk müziğiyle büyüdüğünü söyleyen Tekiner, piyano sayesinde Batı müziğini tanıma fırsatı bulduğunu vurguladı. Bu iki farklı müzik türünün eş zamanlı olarak hayatında yer almasının kendisini beslediğini ifade etti. Piyano, tanbur, klasik kemençe ve keman gibi enstrümanlarla müziğini çeşitlendiren Tekiner, Erciyes Üniversitesi’nde Azerbaycan’dan gelen akademisyenlerle bestecilik üzerine çalıştığını belirtti.

İlk albümünü üniversite yıllarında çıkardığını anlatan Tekiner, müziği profesyonel olarak yapmasa da bunun hayatının önemli bir parçası olduğunu ve akademik çalışmalarında karşılaştığı zorlukları müzikle aşabildiğini söyledi. Piyanoyu rahatlama ve zihnini berraklaştırma aracı olarak kullandığını belirten Tekiner, bazen gece geç saatlerde kulaklıkla bazen de yüksek sesle piyano çalarak rahatladığını söyledi.

Beste çalışmalarının heyecanla başladığını ve genellikle bir motif veya melodi ile ortaya çıktığını anlatan Tekiner, bu anları kaydederek üzerinde çalıştığını aktardı. Müzik, onun için bir amaç değil, sadece bir haz kaynağı oldu. "Zirve benim için müziğin keyfini sürmek" diyen Tekiner, müzikle ilgili yaptığı çalışmaların yanında Türkiye’yi uluslararası alanda tanıtma sorumluluğunu da taşıyor. Eczacılık tarihi üzerine yaptığı çalışmalarda ise, "Türk Hekim" operasını keşfederek eczacılıkla ilgili bir operanın önemini vurgulayan Tekiner, müziği ve akademik çalışmalarını birleştirerek hem Türkiye’nin kültürünü hem de eczacılığı dünya çapında tanıtma amacını taşıyor.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }