ESKİŞEHİR

Başkan Ataç ve beraberindekiler Berlin’deki uygulamaları inceledi

Tepebaşı Belediyesi’nin Almanya’dan kardeş şehir olan Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte kazandığı “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışması kapsamında ikinci toplantısı Treptow-Köpenick Belediyesi ev sahipliğinde Berlin’de gerçekleşti. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.

Tepebaşı Belediyesi’nin dünya ve Türkiye’den kardeş kentleri ile temasları devam ediyor.

Bu kapsamda Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasını kazanan Tepebaşı Belediyesi ve Almanya’dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi, projenin ilk toplantısını Tepebaşı’nda gerçekleştirmişti. Projenin ikinci toplantısı ise Treptow-Köpenick Belediyesi’nin ev sahipliğinde Berlin’de yapıldı.

İyi uygulamalar incelendi

İki belediyede de iyi uygulamaların incelenmesi ve paylaşmasını hedefleyen projenin ikinci ayağı ‘STK’ların Sürdürülebilirlik Kapasitelerinin Artırımı’ konusuyla gerçekleşti. Toplantıda Berlin’deki iyi uygulama örnekleri ziyaret edilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Yapılan belediye ziyaretinde ise, İmar ve Çevre Müdürlüklerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Claudia Leistner imar ve şehircilikte sürdürülebilirlik üzerine yapmış oldukları çalışmalar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Yeni iş birlikleri görüşüldü

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Treptow-Köpenick Belediye Başkanı Oliver İgel, toplantı sonrası Tepebaşı Belediyesi ile uzun süredir kardeş şehir ilişkisi içinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, oluşabilecek yeni iş birliği ve projelerde de birlikte çalışmak istediğini belirtti.

Projenin amacı

Kentsel sürdürülebilirlik alanında sivil toplumun kapasitelerinin artırılması, yerel yönetim ve sivil toplumu bir araya getirecek bir ağ mekanizması oluşturulmasının amaçlandığı projede, sosyal diyalog kanallarının geliştirilmesi, yenilikçi çözüm önerilerinin teşvik edilmesi, kentsel sürdürülebilirlik alanında somut adımların atılması planlanmakta. Belediyeler bu proje kapsamında, sivil toplum örgütlerinin kentsel sürdürülebilirlik alanında çalışmalarını destekleyecek, toplumsal değişim için imkân yaratacak kolaylaştırıcı ortaklar olacak. Bu proje, sivil toplum aktörlerini odak noktasına alırken, belediyeleri de kolaylaştırıcı ve iş birliği ortağı olarak bu aktörleri desteklemeye ve birlikte çalışmalarını sağlamaya teşvik edecek.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }