“Aynı rutinde dönüyorsan hangi işte olursan ol teknik olarak batmışsındır”

"İnsan kafasının içinde hayatı oradan oraya sürüklüyor.” diyor yazar. Yazarın dediğinin aksine hayatı kafasında sürüklemek yerine hayatın ona keyifle eşlik etmesinin yollarını bulan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın hayat hikayesinde yolculuğa çıkıyoruz şimdi.
“Uzun bir dönem kadın günlerine gittim”
“Bizim mahallemizin çocukları özgürlük tutkunuydu”  
“Tahta çomaktan tahta arabalara kadar kendimiz yapardık”
“Bizim jenerasyonun 3 boyutlu zekası yüksektir”
“İyi ama haylaz bir öğrenciydim”
Yukarıdaki cümlelerden de anlaşılacağı üzere çocukluğunun tadını doyasıya çıkaranlardan Celalettin Kesikbaş yaratıcılığıyla, acısıyla, kahkahasıyla, yaramazlığıyla en çok da özgürlüğüyle. 
Kesikbaş “Egolu bir adamım ama egolarımı kontrol etmeyi biliyorum, hatalarım kusurlarım var bunları azaltmaya çalışıyorum” diyor. Gelin açık konuşalım hatalarla, kusurlarla yüzleşip bunları kabul etmek ve bunu dile getirmek ciddi cesaret ister hele ki belli unvanlarınız varsa. Bu cesaretin üzerine “Görmek ağır bir yüktür.” cümlesi düşüyor aklıma.
Gerçekten “Görmek ağır bir yüktür.” 
Bu yükü taşıyan taşımak için çabalayan herkesi yürekten alkışlıyorum.
Başarısının sırrını ise iyi hayal kurmaya bağlıyor. “Dünyanın her yerinde arkadaşım var insanın en büyük sermayesi bu” diyerek başarılı olmanın ölçüsünün de çok para kazanmak değil çok arkadaş, dost biriktirmekten geçtiğini vurguluyor. Bunun en güzel örneği de aslında oda başkanlığı yapmasından belli çünkü Celalettin Bey, hiç bir oda tecrübesi olmadan başkanlık seçimini kazanmış.
Celalettin beyin, iş çemberinin dışına çıkarak kendi içsel yolculuğunu ihmal etmediğini, kendine yatırım yapmaya devam ettiğini açıkça görüyoruz. Kitap okumayı seven, senfoni konserlerine giden, eğlenmeyi, gezmeyi seven Kesikbaş, Doğan Cüceloğlu’nun kitaplarının büyük bir çoğunluğunu okumuş bir isim.
“Sınırlarıma, özgürlük alanlarıma dokunan her şeye herkese asileşebiliyorum” diyerek sınırları ve özgürlük alanlarının kendisinin kırmızı çizgisi olduğunun altını çiziyor.
Celalettin Kesikbaş Hayat Okulu programını çalışırken ölmek istiyorum diyerek noktaladı ben de yazımı hayatın her alanında devinim içinde olmayı seven Celalettin Kesikbaş’ın altın değerindeki tavsiyeleri ile bitiriyorum.
“Konfor alanını terk etmek istemiyorsan hayatta bir iddian olamaz”
“Aynı rutinde dönüyorsan hangi işte olursan ol teknik olarak batmışsındır”
 

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }